Üzemeltető: Blogger.
RSS

Karácsonyi svéd sütemény (Pepperkakor)



Hozzávalók:
55 dkg liszt
30 dkg Rama margarin
2 db tojás sárgája
10 dkg porcukor vagy darált barna cukor
10 dkg méz
1/2 evőkanál szegfűszeg
1/2 evőkanál fahéj
1/2 kiskanál szerecsendió
1/2 kiskanál gyömbér
1 kiskanál sütőpor
4 dkg kakaó

Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a kakaóporral, majd elmorzsoljuk a margarinnal. A többi anyagot hozzáadva határozottan összegyúrjuk. A kész masszát pihentetjük min. 3 órát, de legfeljebb 1 napot. Pihentetés után a tésztát kinyújtjuk 2-3 mm vékonyságúra, majd tetszés szerinti formákat szaggatunk belőle. Előmelegített sütőben 180-200 fokon 5-6 percig sütjük. Kihűlés után tálalhatjuk.

Most először készítettem ezt a sütit, így keveselltem az 5-6 percet (8-ig sült), de elég is valójában. Nagyon finom, máris dobozolva.

0 comments:

Megjegyzés küldése