Üzemeltető: Blogger.
RSS

Zserbó


60 dkg liszt,

30  dkg vaj,

10 dkg porcukor,

2 dkg futtatott élesztő,

2 tojás sárgája,

1 teáskanál szódabikarbóna,

csipt só,

5 cl rum,

ha szükséges tejföl a jól nyújthatósághoz,


45 perc pihenés után

4  felé osztjuk

Töltelék:

40 dkg dió,

30 dkg cukor,

40 dkg baracklekvár,

3 felé osztjuk a keveréket és ezzel töltjük a lapokat, a tetlét megszurkálva előmelegített sütőban kb 40 percig sütjük 180 fokon, ha nagyon barnulna, a hőfokot csökkentsük.

Kihűlés után csokimázzal vonjuk be.


 Én általában vajjal dolgozom, de lehet margarinnal, sőt zsirral is készítene.

0 comments:

Megjegyzés küldése